Αποψίλωση

greenandhealth.gr

Green & Health

Κατασκευή και Συντήρηση Κήπων - Έργα Πρασίνου Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Απολυμάνσεις

Σε κάθε ακάλυπτο χώρο αναπτύσσεται αυτοφυής βλάστηση (ετήσια χειμωνιάτικα χόρτα, ετήσια καλοκαιρινά, πολυετή ριζωματώδη, θαμνώδη ακόμα και δένδρα). Με το τέλος της βροχερής περιόδου τα ετήσια τουλάχιστον φυτά ολοκληρώνουν τον βιολογικό τους κύκλο και ξηραίνονται.

Αποτελούν κίνδυνο για πρόκληση πυρκαγιάς, γρήγορη επέκταση πυρκαγιάς, φώλιασμα ερπετών, τρωκτικών, εντόμων και άλλων παρασίτων.

Με την Πυροσβεστική Διάταξη 4/2012/12 (ΦΕΚ 1346 Β/25-4-2012) οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους σε νόμιμο χώρο (χωματερή ή ανακύκλωση.

Oι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Ο έλεγχος της αυτοφυούς βλάστησης είτε γίνεται με μία κοπή (αποψίλωση) στην αρχή του καλοκαιριού με αποκομιδή των χόρτων και άλλων απορριμμάτων είτε με μία σειρά ψεκασμών με ζιζανιοκτόνα και μηχανικών κοπών (με θμνοκοπτικά) ώστε όλο το έτος ο χώρος να είναι πάντα καθαρός από χόρτα.

Η εταιρεία μας διαθέτει την εμπειρεία και τον εξοπλισμό για την ανάληψη έργων αποψίλωσης και αποκομιδής όπως και συντήρησης των ακάλυπτων εκτάσεων σε ετήσια βάση.

Χρειάζεστε πληροφορίες;
Ρωτήστε μας!

Μάθε να μοιράζεσαι