ΕΚΟΥΙΖΕΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ

greenandhealth.gr

Green & Health

Κατασκευή και Συντήρηση Κήπων - Έργα Πρασίνου Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Απολυμάνσεις

EQUISETUM HYEMALE,    EQUISETACEAE

  • Αειθαλές, υδροχαρές, πολυετές φυτό με ιδιαίτερη εμφάνιση. Κατάγεται από την Ευρασία και την Β. Αμερική. Είναι από τα αρχαιότερα φυτά στον πλανήτη.
  • Η φυλλωσιά του αποτελείται από όρθια μακριά βλαστάρια σε πράσινο χρώμα, που στολίζονται από αρκετά σκούρα δαχτυλίδια. Έχει λιτή, αυστηρή όψη. Η ιδιαίτερη και όμορφη εμφάνισή του, αλλά και η καλή του αντοχή σε δυσμενείς συνθήκες το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για τον κήπο, είτε κοντά σε στοιχεία νερού, είτε σε αστικούς κήπους με μοντέρνο στυλ. Σχηματίζει πυκνές συστάδες. Φτάνει σε ύψος 1,5 – 2,5 μ. και πλάτος 0,50 – 1,0 μ. Δεν ανθίζει.. Στο τέλος του χειμώνα πρέπει να αφαιρούνται οι κατεστραμμένοι βλαστοί.
  • Δεν έχει απαιτήσεις σε έδαφος αρκεί να είναι υγρό. Αναπτύσσεται και μέσα στο νερό. Προτιμά ηλιαζόμενες θέσεις ή ελαφρά σκιαζόμενες. Δεν του αρέσουν οι πολύ ψηλές θερμοκρασίες και η χαμηλή υγρασία της ατμόσφαιρας το καλοκαίρι. Αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες. Παγώνει στους – 20 οC. Οι ανάγκες του για συντήρηση είναι μικρές.
  • Κατάλληλο για θέσεις δίπλα σε λίμνες και ρυάκια, για φύτευση σε γλάστρες, για φύτευση σε μοντέρνους κήπους με λιτό στυλ και σε κήπους μειωμένης συντήρησης.
  • Πολλαπλασιάζεται με διαίρεση της τούφας.
Χρειάζεστε πληροφορίες;
Ρωτήστε μας!

Μάθε να μοιράζεσαι