ΦΙΚΟΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΦΟΡΟΣ

greenandhealth.gr

Green & Health

Κατασκευή και Συντήρηση Κήπων - Έργα Πρασίνου Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Απολυμάνσεις

FICUS ELASTICA, MORACEAE

Χαρακτηριστικά :

  • Αειθαλές, μεγάλο, τροπικό δένδρο που χρησιμοποιείται και ως φυτό εσωτερικού χώρου. Κατάγεται από την Β.Α. Ινδία ως την Ινδονησία.
  • O κορμός του είναι πολύ εντυπωσιακός, φτάνει τα 2 μ. σε διάμετρο. Από τους χονδρούς κλάδους εναέριες ρίζες κατεβαίνουν και συναντούν το έδαφος. Τα φύλλα του είναι μεγάλα, ωοειδή, με γυαλιστερό, σκούρο πράσινο χρώμα. Στα ώριμα δένδρα το μήκος τους είναι περίπου 10 εκ.. Σε μικρά δένδρα είναι πολύ μεγαλύτερα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες με διάφορα χρώματα στα φύλλα. Τα άνθη του δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον.  Οι καρποί του είναι ‘‘σύκα’’ όπως όλων των φίκων που τα επικονιάζει ένα συγκεκριμένο είδος σφήκας. Φτάνει σε ύψος στον χώρο καταγωγής του τα 30 – 40 μ. Ο ρυθμός ανάπτυξής του είναι μέτριος.
  • Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε έδαφος. Του αρκεί να είναι στραγγερό.  Προτιμά ηλιαζόμενες θέσεις και θερμές και υγρές περιοχές. Δεν έχει ανάγκη από ιδιαίτερες καλλιεργητικές φροντίδες. Αντέχει στην ξηρασία. Είναι ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Παγώνει στους – 5o C. Στους εσωτερικούς χώρους προτιμά μέσου φωτισμού θέσεις, τυρφώδες εδαφικό μίγμα, όχι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας.
  • Κατάλληλο για σκίαση σε πάρκα και πλατείες , για γλάστρες σε μπαλκόνια και για εσωτερικούς χώρους.
  • Πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα και εναέριες καταβολάδες.
Χρειάζεστε πληροφορίες;
Ρωτήστε μας!

Μάθε να μοιράζεσαι