ΣΤΡΕΛΙΤΖΙΑ ΝΙΚΟΛΑ

greenandhealth.gr

Green & Health

Κατασκευή και Συντήρηση Κήπων - Έργα Πρασίνου Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Απολυμάνσεις

STRELITZIA NIKOLAI AUGUSTI,  STRELITZIACEAE

  • Αειθαλές, τροπικό φυτό με εξωτική εμφάνιση. Κατάγεται από υποτροπικές περιοχές της Ν. Αφρικής.
  • Μοιάζει με μπανανιά. Φτάνει σε ύψος τα 10 μ. Είναι μία συστάδα συμπαγής από πολλούς κορμούς και μίσχους φύλλων. Έχει όρθια, πολύ μεγάλα, ωοειδή, δερματώδη φύλλα με μακρύς μίσχους. Ανθίζει από νωρίς την άνοιξη. Τα άνθη του είναι μοναδικής ομορφιάς.  Αποτελούνται από μια σπάθη με σχήμα ράμφους, που περικλείει 8-10 πολύχρωμα λουλούδια τα οποία ανθίζουν προοδευτικά. Είναι γνωστό και με την ονομασία «Δένδρο του πουλιού του Παραδείσου». Ο ρυθμός ανάπτυξής του είναι μέτριος.
  • Απαιτεί έδαφος πλούσιο και στραγγερό. Αντιδρά πολύ καλά στην λίπανση. Είναι εύκολο στην συντήρηση. Προτιμά θέσεις ηλιαζόμενες με προστασία από τον πολύ καυτό ήλιο. Δεν επιθυμεί πολύ νερό. Πρέπει να προστατεύεται από τον πολύ αέρα γιατί σπάζουν τα φύλλα του. Προτιμά θερμά κλίματα. Αντέχει λίγο περισσότερο από την STRELITZIA REGINAE  στις χαμηλές θερμοκρασίες. Παγώνει στους – 4 οC.
  • Φυτεύεται μεμονωμένο, σε ομάδες ή σε συνθέσεις, σε κήπους, σε εισόδους, δίπλα σε πισίνες και σε μεγάλα φυτοδοχεία. Είναι κατάλληλο και για εσωτερικούς χώρους.
  • Πολλαπλασιάζεται με διαίρεση της τούφας, με παραφυάδες και με σπόρους αλλά θα αργήσει να ανθίσει.
Χρειάζεστε πληροφορίες;
Ρωτήστε μας!

Μάθε να μοιράζεσαι