ΑΓΡΙΑΔΑ

greenandhealth.gr

Green & Health

Κατασκευή και Συντήρηση Κήπων - Έργα Πρασίνου Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Απολυμάνσεις

CYNODON DACTYLON,    POACEAE

  • Πολυετές, αγροστώδες θερμόφιλο, έρπον εδαφοκαλυπτικό φυτό. Κατάγεται από τροπικές περιοχές της Α. Αφρικής.
  • Φτάνει σε ύψος τα 10 – 15 εκ. Σχηματίζει πυκνό και ανθεκτικό χλοοτάπητα. Πρέπει να κουρεύεται τακτικά. Τα φύλλα του είναι κοντά, λεπτά, τραχιά και γκριζοπράσινα. Επεκτείνεται ακτινωτά με εφαπτόμενους στο έδαφος βλαστούς (στόλωνες) οι οποίοι ριζοβολούν και βλαστάνουν σε κάθε κόμπο. Ο ρυθμός ανάπτυξής του είναι πολύ γρήγορος.
  • Δεν έχει ιδιαίτερες εδαφικές απαιτήσεις. Προτιμά ηλιαζόμενες θέσεις. Αντέχει σε πολύ περπάτημα. Αντέχει περισσότερο από άλλους χλοοτάπητες στην ξηρασία. Αντέχει σε παραθαλάσσιες θέσεις και υφάλμυρα νερά. Τον χειμώνα ανάλογα με την ποικιλία στις περιοχές μας ξηραίνεται για λίγο ή περισσότερο και την άνοιξη αναβλαστάνει. Δεν αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες. Παγώνει στους –5 ο C.
  • Χρησιμοποιείται σε ζεστές περιοχές ως χλοοτάπητας. Το προτιμούμε σε ζεστές περιοχές ιδιαίτερα σε περιοχές που μας ενδιαφέρουν το καλοκαίρι όπως εξοχικά, κάμπινγκ κλπ. Πολλαπλασιάζεται με σπόρο την άνοιξη. Η ποσότητα του σπόρου είναι 10 – 15 gr./m. Κυκλοφορεί στην αγορά και ως έτοιμος χλοοτάπητας.
Χρειάζεστε πληροφορίες;
Ρωτήστε μας!

Μάθε να μοιράζεσαι