ΔΙΧΟΝΔΡΑ

greenandhealth.gr

Green & Health

Κατασκευή και Συντήρηση Κήπων - Έργα Πρασίνου Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Απολυμάνσεις

DICHONDRA REPENS,  CONVOLVULACEAE

  • Αειθαλές, έρπον, εδαφοκαλυπτικό φυτό. Κατάγεται από την Αυστραλία και την Ν. Ζηλανδία.
  • Φτάνει σε ύψος τα 10 – 15 εκ. Σχηματίζει πυκνό και όμορφο χλοοτάπητα. Τα φύλλα του είναι μικρά, πράσινα και έχουν σχήμα νεφρού. Στην χώρα μας δεν ανθίζει. Ο ρυθμός ανάπτυξής του είναι γρήγορος. Κλείνει πολύ γρήγορα τα όποια κενά δημιουργηθούν.
  • Προτιμά εδάφη γόνιμα, ελαφρά και στραγγερά. Προτιμά ηλιαζόμενες ή ημισκιερές θέσεις. Αντέχει μέτριο περπάτημα. Υπάρχει η εσφαλμένη αντίληψη ότι δεν χρειάζεται κούρεμα. Καλά είναι να κουρεύεται κάθε 1 ή 2 μήνες. Απαραίτητα είναι τα βοτανίσματα σε έναν εξασθενημένο χλοοτάπητα διχόνδρας. Το σύστημα αυτόματης άρδευσης και η κατεργασία του εδάφους πριν τη σπορά, γίνεται όπως και στους άλλους χλοοτάπητες.  Δεν αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες. Παγώνει στους –5 οC.
  • Χρησιμοποιείται για εδαφοκάλυψη. Σπέρνεται ανάμεσα σε πλάκες σε πλακόστρωτα και διαδρόμους. Επειδή το κούρεμά του δεν είναι απαραίτητο το προτιμούμε σε σημεία που δεν είναι εύκολο να κουρευτούν και ανάμεσα σε φυτά. Επίσης το προτιμούμε σε σκιερές περιοχές.
  • Πολλαπλασιάζεται με σπόρο την άνοιξη. Κυκλοφορεί και ως έτοιμος χλοοτάπητας. Πολλές φορές το συναντούμε ως ζιζάνιο σε άλλους χλοοτάπητες.
Χρειάζεστε πληροφορίες;
Ρωτήστε μας!

Μάθε να μοιράζεσαι