ΓΕΡΑΝΙ

greenandhealth.gr

Green & Health

Κατασκευή και Συντήρηση Κήπων - Έργα Πρασίνου Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Απολυμάνσεις

PELARGONIUM ZONALE,  GERANIACEAE

  • Αειθαλές, ποώδες πολυετές φυτό. Είναι από τα πιο γνωστά και καλλιεργημένα φυτά σε αυλές και μπαλκόνια.
    Κατάγεται από την Ν. Αφρική.
  • Φτάνει σε ύψος 30 – 60 εκ.  Τα φύλλα του είναι καρδιόσχημα, στρόγγυλα ελαφρά έλλοβα. Τα φύλλα και οι τρυφεροί βλαστοί θυμίζουν παχύφυτο. Ανθίζει από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο. Ανάλογα με την ποικιλία έχει άνθη μονά ή διπλά και διαφόρων χρωμάτων. Η απόσταση φύτευσης είναι 30 – 40 εκ.
  • Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε έδαφος. Του αρκεί να είναι στραγγερό. Μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα και σε ξερά και άγονα εδάφη. Προτιμά ηλιαζόμενες θέσεις. Απαιτεί προστασία από τους δυνατούς παγετούς. Παγώνει στους – 5 οC. Είναι κατάλληλο για παραθαλάσσιες περιοχές. Την άνοιξη καλά είναι να κλαδεύεται για την ανανέωση της βλάστησης. Κατά την περίοδο της ανθοφορίας καλά είναι να αφαιρούνται τα απανθισμένα άνθη και τα ξερά φύλλα. Ύποφέρει από το πολύ πότισμα σε βαριά εδάφη.
  • Φυτεύεται σε κήπους σε σε συστάδες με άλλα φυτά ή σε ομάδες σε παρτέρια ή σε χλοοτάπητες.  Επίσης σε φυτοδοχεία. Είναι το κλασικό φυτό του μπαλκονιού της αυλής και της ταράτσας για το άφθονο χρώμα του και τις μικρές ανάγκες του για πότισμα.
  • Πολλαπλασιάζεται πολύ εύκολα με μοσχεύματα αλλά και με σπόρους.
Χρειάζεστε πληροφορίες;
Ρωτήστε μας!

Μάθε να μοιράζεσαι