ΑΝΘΟΥΡΙΟ

greenandhealth.gr

Green & Health

Κατασκευή και Συντήρηση Κήπων - Έργα Πρασίνου Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Απολυμάνσεις

ANTHURIUM SCHERZERANUM ,   ARACEAE

  • Αειθαλές, ποώδες, πολυετές, φυτό εσωτερικού χώρου. Κατάγεται από την Κόστα Ρίκα.
  • Φτάνει σε ύψος 60 – 80 εκ. Έχει πολύ όμορφα, διακοσμητικά, πράσινα φύλλα σε σχήμα καρδιάς. Τα φύλλα του ξεπετάγονται από το κέντρο του φυτού προς όλες τις κατευθύνσεις. Τα άνθη του είναι πολύ μικρά, τοποθετημένα σε έναν σπάδικα στην άκρη ενός σαρκώδους ανθοφόρου άξονα. Κάτω από τον σπάδικα υπάρχει ένα πολύ εντυπωσιακό, συνήθως κόκκινο, ή ροζ ή πράσινο ή λευκό, δερματώδες βράκτιο, την σπάθα. Δεν αυξάνει σε ύψος αλλά φουντώνει. Ο ρυθμός ανάπτυξής του είναι αργός.
  • Προτιμά το έδαφος να είναι τυρφώδες, καλά λιπασμένο, υγρό και στραγγερό. Σε εξωτερικούς χώρους προτιμά ημισκιερές θέσεις. Σε εσωτερικούς χώρους προτιμά καλά φωτιζόμενες θέσεις χωρίς απευθείας έκθεση στον ήλιο. Χρειάζεται πότισμα και υγρή ατμόσφαιρα. Είναι ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Παγώνει στους + 2o C.
  • Κατάλληλο για εσωτερικούς χώρους. Επίσης για φυτοδοχεία σε αυλές, αίθρια και μπαλκόνια με την προϋπόθεση ότι θα ξεχειμωνιάζει σε εσωτερικό χώρο. Είναι από τα πλέον διακοσμητικά φυτά εσωτερικού χώρου.  Καλλιεργείται και για κομμένα άνθη.
  • Πολλαπλασιάζεται με σπόρο και με διαίρεση.
Χρειάζεστε πληροφορίες;
Ρωτήστε μας!

Μάθε να μοιράζεσαι