ΣΑΝΣΕΒΙΕΡΙΑ

greenandhealth.gr

Green & Health

Κατασκευή και Συντήρηση Κήπων - Έργα Πρασίνου Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Απολυμάνσεις

SANSEVIERIA TRIFASCIATA,     AGAVACEAE

  • Αειθαλές, πολυετές, ποώδες, τροπικό φυτό που χρησιμοποιείται ως φυτό εσωτερικού χώρου. Κατάγεται από την Δυτική τροπική Αφρική.
  • Έχει φουντωτή ανάπτυξη. Από το υπόγειο, παχύ ρίζωμα βγαίνουν τα  δύσκαμπτα, μακριά, κατακόρυφα, λογχοειδή, συνεστραμμένα σαν φίδια  φύλλα του. Τα φύλλα της είναι σκούρα, πράσινα, με κίτρινες κηλίδες, γυαλιστερά, και έχουν μήκος ως και 30 – 90 εκ. και πλάτους 4 – 6 εκ. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες με διάφορα μεγέθη και χρώματα στα φύλλα. Τα άνθη του είναι αμελητέα από καλλωπιστική πλευρά. Στους εσωτερικούς χώρους ανθίζει σπάνια. Ο ρυθμός ανάπτυξής του είναι αργός.
  • Προτιμά το έδαφος να είναι τυρφώδες, καλά λιπασμένο, υγρό και στραγγερό. Μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες συνθήκες φωτισμού. Δεν έχει ανάγκη από ιδιαίτερες φροντίδες. Δεν χρειάζεται πολύ νερό. Τον χειμώνα μπορούμε να ποτίζουμε και μία φορά τον μήνα. Το πολύ πότισμα προκαλεί σήψεις στην ρίζα. Είναι πολύ  ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Η θερμοκρασία δεν πρέπει να πέφτει κάτω από 10 o C.
  • Φυτεύεται σε εσωτερικούς χώρους σε φυτοδοχεία σε σπίτια, γραφεία κλπ.  Ανήκει στην κατηγορία των φυτών τα οποία θεωρούνται ότι φιλτράρουν τον αέρα από δηλητηριώδεις ουσίες.
  • Πολλαπλασιάζεται με διαίρεση του ριζώματος και με μοσχεύματα φύλλων. Στην δεύτερη περίπτωση χάνουμε τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Το μόσχευμα έχει μήκος 10 εκ., 3 – 4 εκ. Από το κάτω τμήμα του μοσχεύματος μπαίνει σε υγρό εδαφικό μίγμα. Σε 25 οC σε 1 μήνα ριζώνει και σε 2 μήνες βγάζει τα πρώτα φύλλα.
Χρειάζεστε πληροφορίες;
Ρωτήστε μας!

Μάθε να μοιράζεσαι