ΦΙΚΟΣ ΛΥΡΑΤΟΣ

greenandhealth.gr

Green & Health

Κατασκευή και Συντήρηση Κήπων - Έργα Πρασίνου Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Απολυμάνσεις

FICUS LYRATA,   MORACEAE

  • Αειθαλές, τροπικό δένδρο που χρησιμοποιείται ως φυτό εσωτερικού χώρου. Κατάγεται από την Δ. Αφρική. Το συναντούμε αυτοφυές σε τροπικά δάση σε πεδινές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
  • Έχει πολύ όμορφα, μεγάλα, απλά, πράσινα, στιλπνά, δερματώδη φύλλα. Το μήκος τους φτάνει τα 45 εκ. και το πλάτος τους τα 25 εκ. Στους χώρους καταγωγής του είναι ένα δένδρο με καρπούς που μοιάζουν με σύκο. Μπορεί να ξεκινήσει την ζωή του ως επίφυτο, να ρίξει ρίζες στο έδαφος και να στραγγαλίσει το δένδρο από το οποίο ξεκίνησε. Ο ρυθμός ανάπτυξής του είναι γρήγορος.
  • Προτιμά το έδαφος να είναι πλούσιο σε οργανική ουσία, υγρό και στραγγερό. Σε εξωτερικούς χώρους προτιμά ημισκιερές θέσεις. Σε εσωτερικούς χώρους προτιμά καλά φωτιζόμενες θέσεις. Χρειάζεται πότισμα και υγρή ατμόσφαιρα. Είναι ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Παγώνει στους  2o C.
  • Κατάλληλο για εσωτερικούς χώρους. Επίσης για φυτοδοχεία σε αυλές, αίθρια και μπαλκόνια.  Σε πολύ ζεστές περιοχές της Νοτίου Ελλάδας και σε προστατευμένες θέσεις θα μπορούσε να φυτευτεί και στον κήπο.
  • Πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα.
Χρειάζεστε πληροφορίες;
Ρωτήστε μας!

Μάθε να μοιράζεσαι