ΔΡΑΚΑΙΝΑ ΜΑΡΤΖΙΝΑΤΑ

greenandhealth.gr

Green & Health

Κατασκευή και Συντήρηση Κήπων - Έργα Πρασίνου Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Απολυμάνσεις

DRACAENA MARTZINATA ‘‘MAGENTA’’,      DRACAENACEAE

  • Αειθαλές, πολυετές, θαμνώδες, τροπικό φυτό που χρησιμοποιείται ως φυτό εσωτερικού χώρου. Κατάγεται από την Μαδαγασκάρη.
  • Μπορεί να φτάσει σε ύψος 4 – 5 μ. Τα φύλλα της είναι σκούρα πράσινα, γυαλιστερά επιμήκη μήκους ως και 15 – 25 εκ. και πλάτους 1 – 2 εκ. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες με διάφορα χρώματα στα φύλλα. Στους εσωτερικούς χώρους δεν ανθίζει. Ο ρυθμός ανάπτυξής του είναι αργός.
  • Προτιμά το έδαφος να είναι τυρφώδες, καλά λιπασμένο, υγρό και στραγγερό. Μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες συνθήκες φωτισμού από το πολύ φως ως το πολύ λίγο. Δεν χρειάζεται πολύ νερό. Μετά από κάθε πότισμα καλά είναι να αφήνεται να διψάσει. Αντέχει και στην ξηρασία και το ακανόνιστο πότισμα. Συνήθως σε μία γλάστρα φυτεύεται σύνθεση 3 ως 6 κορμών διαφόρων υψών ή κάποιος παχύς κορμός με βραχίονες.  Είναι πολύ  ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Παγώνει στους 2o C. Προτιμά τις σχεδόν σταθερές θερμοκρασίες των εσωτερικών χώρων. Χρειάζεται προσοχή να μην ποτίζεται πολύ γιατί προκαλούνται σήψεις και να καταπολεμούνται τα κοκκοειδή, οι τετράνυχοι και άλλοι εχθροί και ασθένειες που την προσβάλλουν.
  • Φυτεύεται σε εσωτερικούς χώρους σε φυτοδοχεία σε σπίτια, γραφεία κλπ.  Έχει αποδειχτεί σε πειράματα ότι φιλτράρει από τον αέρα τοξικές ουσίες.
  • Πολλαπλασιάζεται εύκολα με μοσχεύματα τα οποία μπορεί να είναι και κορμοί.
Χρειάζεστε πληροφορίες;
Ρωτήστε μας!

Μάθε να μοιράζεσαι