ΜΟΝΣΤΕΡΑ

greenandhealth.gr

Green & Health

Κατασκευή και Συντήρηση Κήπων - Έργα Πρασίνου Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Απολυμάνσεις

MONSTERA DELICIOSA ,   ARACEAE

  • Αειθαλές, φυλλώδες, φυτό εσωτερικού χώρου. Κατάγεται από την Κεντρική Αμερική. Το συναντούμε αυτοφυές σε τροπικά δάση.
  • Έχει μεγάλα, πολύ όμορφα, πράσινα, δερματώδη φύλλα, που διαμελίζονται από βαθιά σχισίματα. Στο φυσικό του περιβάλλον είναι αναρριχώμενο φυτό. Αναρριχάται στα δένδρα. Για το λόγο αυτό στα φυτοδοχεία το βλέπουμε να υποστηρίζεται από πάσσαλο τυλιγμένο με βρύα. Υποστηρίζεται από εναέριες ρίζες οι οποίες εκπτύσσονται από τους κόμπους των βλαστών. Τα άνθη του είναι μικρά σε ‘‘σπάδικα’’ που καλύπτεται από το βράκτειο φύλλο την ‘‘σπάθα’’. Ο ρυθμός ανάπτυξής του είναι αργός.
  • Προτιμά το έδαφος να είναι πλούσιο σε οργανική ουσία, υγρό και στραγγερό. Είναι φυτό εύκολο στην συντήρηση. Αντέχει στην ξερή ατμόσφαιρα των εσωτερικών χώρων. Σε εξωτερικούς χώρους προτιμά προφυλαγμένες, ημισκιερές θέσεις. Σε εσωτερικούς χώρους προτιμά καλά φωτιζόμενες θέσεις και όχι απευθείας έκθεση στον ήλιο πίσω από κάποιο τζάμι. Είναι ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Παγώνει στους  0o C.
  • Κατάλληλο για εσωτερικούς χώρους. Επίσης για φυτοδοχεία σε αίθρια και πυλωτές σε προφυλαγμένες θέσεις. Είναι ογκώδες φυτό και χρειάζεται πολύ χώρο.
  • Πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα κορυφής.
Χρειάζεστε πληροφορίες;
Ρωτήστε μας!

Μάθε να μοιράζεσαι