ΔΡΑΚΑΙΝΑ η ΕΥΟΣΜΗ

greenandhealth.gr

Green & Health

Κατασκευή και Συντήρηση Κήπων - Έργα Πρασίνου Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Απολυμάνσεις

DRACAENA FRAGRANS,   ASPRAGACEAE

  • Αειθαλές, τροπικό δένδρο που χρησιμοποιείται ως φυτό εσωτερικού χώρου. Κατάγεται από την Δυτική Αφρική.
  • Τα φύλλα της είναι πολύ σκούρα, πράσινα, γυαλιστερά επιμήκη μήκους ως και 30 – 50 εκ. και πλάτους 2 – 3 εκ. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες με διάφορα μεγέθη και χρώματα στα φύλλα. Ανθίζει στο θερμοκήπιο στο τέλος της άνοιξης. Στους εσωτερικούς χώρους ανθίζει σπάνια. Τα άνθη του είναι εξαιρετικά εύοσμα. Ο ρυθμός ανάπτυξής του είναι αργός.
  • Προτιμά το έδαφος να είναι τυρφώδες, καλά λιπασμένο, υγρό και στραγγερό. Σχετικά με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου προτιμά λίγο ως πολύ λίγο φωτιζόμενες θέσεις. Μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες συνθήκες φωτισμού. Δεν έχει ανάγκη από ιδιαίτερες φροντίδες. Δεν χρειάζεται πολύ νερό. Μετά από κάθε πότισμα καλά είναι να αφήνεται να διψάσει. Τα μεγάλα φύλλα του γεμίζουν σκόνη και χρειάζονται καθάρισμα. Συνήθως σε μία γλάστρα φυτεύεται σύνθεση 3 ως 6 κορμών διαφόρων υψών. Με κλάδεμα ελέγχουμε την κόμη του ώστε να διατηρήσει το επιθυμητό μέγεθος.  Είναι πολύ  ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Παγώνει στους 2o C.
  • Φυτεύεται σε εσωτερικούς χώρους σε φυτοδοχεία σε σπίτια, γραφεία κλπ. Άλλοτε το συναντούμε σαν θάμνο που προέρχεται από μοσχεύματα κορυφών, άλλοτε σαν δένδρο που προέρχεται από ριζοβόληση κομμένων κλάδων και άλλοτε σαν σύνθεση από ριζοβολημένους κλάδους διαφόρων υψών.
  • Πολλαπλασιάζεται πολύ εύκολα με μοσχεύματα.
Χρειάζεστε πληροφορίες;
Ρωτήστε μας!

Μάθε να μοιράζεσαι