ΦΑΛΑΙΝΟΨΗ

greenandhealth.gr

Green & Health

Κατασκευή και Συντήρηση Κήπων - Έργα Πρασίνου Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Απολυμάνσεις

PHALAENOPSIS AMABILIS, ORCHIDACEAE

  • Αειθαλές, φυτό εσωτερικού χώρου. Κατάγεται από την Ν.Α. Ασία. Στον χώρο καταγωγής του είναι επίφυτο ή λιθόφυτο και είναι προσαρμοσμένο σε υγρά δάση πεδινών περιοχών αλλά και σε ξηρές ή κρύες συνθήκες.
  • Πήρε το όνομά του από την ομοιότητά του άνθους του με μία πεταλούδα την phalaena όταν πετά. Τα φύλλα του είναι αντίθετα, παχιά, σαρκώδη, ελλειπτικά, πράσινα. Εκπτύσσονται από ένα παχύ ρίζωμα δύο φύλλα κάθε χρόνο. Το φυτό έχει συνήθως 5 φύλλα. Ανθίζει σε μίσχο που βγαίνει αρκετά πάνω από τα φύλλα. Η ανθοφορία είναι πολύ εντυπωσιακή και διαρκεί 2 – 3 μήνες. Φτάνει σε ύψος 30 – 100 εκ. ανάλογα με την ποικιλία. Ο ρυθμός ανάπτυξής του είναι πολύ αργός.
  • Προτιμά αντί για έδαφος να φυτευτεί σε φλούδες έλατου ή σε βρύα. Υπάρχουν ειδικά εδαφικά μίγματα για επίφυτα. Προτιμά καλά φωτιζόμενες θέσεις. Χρειάζεται πολύ λίγο πότισμα για να μην σαπίσει η ρίζα και υγρή ατμόσφαιρα. Είναι ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Παγώνει στους + 2o C.
  • Κατάλληλο για εσωτερικούς χώρους. Είναι πολύ συνηθισμένο φυτό, πολλαπλασιάζεται εύκολα και αντέχει στις συνθήκες των εσωτερικών χώρων.
  • Πολλαπλασιάζεται πολύ εύκολα με παραφυάδες που βγαίνουν στην βάση των φύλλων.
Χρειάζεστε πληροφορίες;
Ρωτήστε μας!

Μάθε να μοιράζεσαι