ΦΙΚΟΣ ‘‘AMSTEL KING’’

greenandhealth.gr

Green & Health

Κατασκευή και Συντήρηση Κήπων - Έργα Πρασίνου Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Απολυμάνσεις

FICUS BINNENDIJKII ‘‘AMSTEL KING’’

  • Αειθαλές, δένδρο το οποίο καλλιεργείται κυρίως ως φυτό εσωτερικού χώρου. Είναι υβρίδιο κατασκευασμένο από τον άνθρωπο. Οι γονείς του κατάγονται από τα τροπικά δάση της ΝΑ Ασίας.
  • Μοιάζει με τον Φίκο ‘‘Amstel Queen’’. Τα φύλλα του είναι μεγάλα, σκούρα πράσινα, μακριά, ελλειπτικά, δερματώδη. Είναι πιο πλατιά από του “Amstel Queen”. Όταν είναι νέα έχουν μία κόκκινη απόχρωση. Δεν ανθίζει. Ο ρυθμός ανάπτυξής του είναι γρήγορος.
  • Προτιμά το έδαφος να είναι τυρφώδες, τακτικά λιπαινόμενο, υγρό και στραγγερό. Προτιμά καλά φωτιζόμενες θέσεις είτε με απευθείας έκθεση στις ακτίνες του ήλιου είτε όχι. Με συνεχή κλαδέματα ελέγχουμε την κόμη του ώστε να διατηρήσει το επιθυμητό μέγεθος. Αν ο χώρος και το μέγεθος του φυτοδοχείου μας το επιτρέπουν μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις.  Είναι ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Η θερμοκρασία δεν πρέπει να πέφτει κάτω από 12 o C. Επίσης πρέπει να αποφεύγονται τα ρεύματα αέρα και οι απότομες, μεγάλες αλλαγές της  θερμοκρασίας.
  • Φυτεύεται σε εσωτερικούς χώρους σε φυτοδοχεία, σε σπίτια, γραφεία κλπ. Το συναντούμε πολλές φορές ως κύριο φυτό μεγάλων διαστάσεων, με μορφή δένδρου ή θάμνου,  ή ως φυτό με πλεγμένους κορμούς ή και ως μπονζάι.
  • Πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα.
Χρειάζεστε πληροφορίες;
Ρωτήστε μας!

Μάθε να μοιράζεσαι